Over Prequine

Prequine_logo

 

 

Greveling Holding BV, eigenaar van de Prequine® lijn, is producent en groothandel van veterinaire producten. Ons doel is het leveren van een selectief programma van hoge kwaliteit Prequine® producten met scherpe prijzen gecombineerd met een professionele en betrouwbare service.

Activiteiten

  • Wereldwijde distributie van veterinaire producten voor paarden en race-kamelen.
  • Exclusieve distributie van een beperkte lijn van exclusieve behandeling voor paarden
  • Producent van additionele diervoeders en diëten voor paarden.

 Magazijn

  • Alle Prequine® producten en medische hulpmiddelen op onze site zijn op voorraad
  • Een breed assortiment van additionele diervoeders van Europese producenten in overeenstemming met de Nederlandse en Europese wetgeving. (HACCP reg.no: 500562)
  • Wij leveren ook ingrediënten voor diervoeder en farmaceutische stoffen.

 Onze klanten

  • Wij leveren uitsluitend aan dierenartsen, dierenklinieken, veterinaire faculteiten, overheidsinstanties, apotheken.

 Achtergrond

Historisch gezien zijn paarden altijd belangrijk geweest. Als last- en pakdieren,  als snelle manieren van transport en als een sterke krachtbron. De opkomst van de mechanisatie in de vorige eeuw heeft de relatie mens en paard sterk veranderd. Meer dan ooit spelen paarden een grote rol in sport en ontspanning. Het werkpaard is een metgezel geworden. Paardenvoer is ook beïnvloed door deze veranderingen. Was er vroeger sprake van eenzijdigheid in de voeding wat veelal leidde tot koliek, laminitis en ‘tying up’, nu is er dankzij de band tussen mens en paard meer vraag naar veterinaire tussenkomst en advies, met name met voeding. Tegenwoordig zorgt onderzoek voor beter en nauwkeuriger afgestemd voer en benodigdheden. Gezien de grote variatie in type paard, functie en inspanning is het onmogelijk om ieder paard met de juiste voeding te voorzien met standaard voer. Prequine® heeft daar het antwoord op. Neem contact met ons op voor een advies op maat of vraag documentatie aan.